Urmareste-ne pe Facebook Sambata, 22 Septembrie 2018
     HOME           NOUTATI           AUTO           MOTO           SPORT           VIDEO     
NOUTATI

AUTO
BMW iX3 Concept: 270 CP și autonomie de 400 de kilometri

bm1

Salonul Auto de la Beijing găzduiește în această săptămână lansarea unui concept electric sub sigla BMW. Pe numele său BMW iX3, conceptul este bazat pe SUV-ul X3 și va fi lansat în versiune de serie în cursul anului 2020.

Prin urmare, din punct de vedere al designului, iX3 Concept preia numeroase trăsături de la X3, însă în același timp introduce elemente distincte. Cea mai mare noutate este vizibil la partea frontală, întrucât clasica grilă cu doi rinichi a suferit modificări estetice asemănătoare cu cele prezente pe conceptul BMW i Vision Dynamics prezentat în toamna anului trecut. Germanii menționează că zona închisă a rinichilor reduce rezistența aerului și îmbunătățește în acest mod aerodinamica.

bm2

Alte elemente care diferențiază iX3 de X3 sunt nuanțele de albastru prezente în jurul grilei și a logo-ului și un eleron de aceeași culoare integrat în pragurile din spate. Nu în ultimul rând, conceptul beneficiază de jante de aliaj cu un design optimizat pentru îmbunătățirea aerodinamicii.

BMW nu a publicat nicio imagine cu interiorul conceptului, însă a detaliat platforma tehnică. Conceptul folosește a cincea generație de sisteme electrice dezvoltată de Grupul BMW, iar principala caracteristică este că motorul electric, transmisia și sistemele electronice sunt grupate într-o singură componentă. În plus, datorită modularității construcției, sistemul de propulsie poate fi adaptat la nivelul de performanță necesar și la spațiul disponibil, în funcție de tipul de model pe care va fi implementat.

bm3

Producătorul german oferă și câteva cifre esențiale despre performante. Astfel, motorul electric din a cincea generație dezvoltat pentru SUV-uri generează peste 200 kW (echivalentul a peste 270 de cai putere), în timp ce bateria are o capacitate netă de peste 70 kWh și oferă o autonomie electrică de peste 400 de kilometri, conform noului standard WLTP, mai realist decât vehicul NEDC. De asemenea, conceptul poate fi alimentat la stații de încărcare de până la 150 kW, doar 30 de minute fiind necesare pentru un grad de încărcare care să permită o autonomie decentă.

Interesant este că datele tehnice legate de autonomia electrică, stațiile de încărcare compatibile și timpul necesar pentru încărcare sunt identice cu cele menționate de rivalii de la Audi pentru primul lor model electric, e-tron, care va fi lansat în versiune de serie până la finalul acestui an. Acest lucru nu constituie însă o surpriză în contextul în care cei doi constructori sunt parteneri în proiectul Ionity, care prevede instalarea de stații de încărcare de până la 150 kW pe teritoriul Uniunii Europene.

bm4

După anul 2020, BMW va produce în serie modele construite pe arhitecturi flexibile care permit integrarea sistemelor de propulsie electric sau plug-in hybrid pe orice model al mărcii, pe aceeași linie de fabricație. De asemenea, vor putea fi integrate toate tipurile de transmisii față, spate și integrale. Această integrare va fi realizată sub brandul BMW i și reprezintă motivul pentru care versiunea electrică a lui X3 va avea numele BMW iX3.

Detalii pe automarket.ro

CITESTE SI
Un model Ferrari 250 GTO din 1962 a devenit cea mai scumpă maşină vândută la licitaţie
Adaugat in data de - August 27, 2018

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut la licitaţie în California, devenind cea mai scumpă maşină clasică vândută vreodată. Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut la licitaţie…

Rolls Royce a lansat Cullinan, primul său SUV de lux.
Adaugat in data de - May 11, 2018

  Producătorul de automobile de lux Rolls Royce a intrat joi în mod oficial pe segmentul automobilelor de teren, compania controlată de grupul german Bayerische Motoren Werke AG prezentând modelul Cullinan, primul…

Noul BMW M5 Competition devine reperul absolut de perfromanţă
Adaugat in data de - May 11, 2018

Noul sedan de înaltă performanţă BMW M5 Competition devine reperul absolut de perfromanţă al mărcii – este cel mai rapid model în acceleraţiile etalon de 0-100 km/h sau 0-200 km/h, beneficiind de…


VIDEO
Mai multe »
2018 Toyota Fortuner
Adaugat in data de - September 1, 2018
2019 BMW Z4 Roadster
Adaugat in data de - September 1, 2018
2018 Roll Royce Phantom Interior & Drive
Adaugat in data de - July 7, 2018


OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME FOR SPORT      FASHION ADDICT      TRADEAUTO      CASA TA CLUJ
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.
apartamente floresti mobila la comanda cluj