Urmareste-ne pe Facebook Sambata, 22 Septembrie 2018
     HOME           NOUTATI           AUTO           MOTO           SPORT           VIDEO     
NOUTATI

NOUTATI
Proiect de lege: pensionarii ar putea plăti amenzi mai mici decât restul șoferilor

477375l-610x390-b-a6eb455c

Persoanele care au ieșit la pensie ar putea plăti amenzi de aproape două ori mai mici decât restul șoferilor, potrivit unui nou proiect de lege.

Amenzile rutiere sunt bazate pe valoarea de bază a unui punct de amendă, care reprezintă echivalentul a 10% din salariul minim brut, care în prezent a ajuns la 1900 de lei.

Parlamentarii vor analiză însă în perioada următoare un proiect de lege care prevede ca persoanele care au ieșit la pensie să plătească o amendă mai mică decât ceilalți șoferi, întrucât punctul de amenda ar urma să reprezinte 10% din valoarea unui punct de pensie.

În prezent, punctul de pensie de 1000 lei, însă va crește la 1100 de lei începând de la 1 iulie. Prin urmare, după 1 iulie, valoarea punctului de amendă pentru pensionari ar urma să fie de 110 de lei, de aproape două ori mai mică decât în cazul punctul standard de amendă.

Pentru acest an, autoritățile au decis să “înghețe” valoarea unui punct de amendă la 145 de lei de anul trecut, însă de anul următor ar trebui să crească la 190 de lei.

Proiectul este pentru moment în Parlament și are nevoie de votul Senatului și al Camerei Deputaților, de aprobarea președintelui și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Detalii pe automarket.ro

CITESTE SI
Cum arata noul Logan Stepway
Adaugat in data de - September 4, 2018

Noul Logan Stepway a fost lansat in Rusia! Dacia este vanduta cu sigla Renault in anumite parti ale lumii, iar Rusia este una din ele. Renault a lansat noul Logan Stepway, o…

Atacul german împotriva Tesla. Mercedes-Benz prezintă primul său SUV electric, EQC
Adaugat in data de - September 4, 2018

Mercedes-Benz va prezenta marţi, la Stockholm, mult-aşteptatul său SUV electric, EQC, marcând începutul atacului german împotriva dominaţiei Tesla pe piaţa automobilelor premium care funcţionează pe bază de baterie, relatează Reuters. Mercedes-Benz, divizie…

Mercedes EQC: SUV-ul electric va avea peste 400 de cai putere
Adaugat in data de - August 1, 2018

Mercedes a anunțat recent că SUV-ul electric EQC, primul său model electric de sine-stătător, va fi prezentat oficial la Stockholm în 4 septembrie, însă până în prezent detaliile tehnice legate de versiunea…


VIDEO
Mai multe »
2018 Toyota Fortuner
Adaugat in data de - September 1, 2018
2019 BMW Z4 Roadster
Adaugat in data de - September 1, 2018
2018 Roll Royce Phantom Interior & Drive
Adaugat in data de - July 7, 2018


OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME FOR SPORT      FASHION ADDICT      TRADEAUTO      CASA TA CLUJ
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.
apartamente floresti mobila la comanda cluj