Urmareste-ne pe Facebook Marti, 17 Iulie 2018
     HOME           NOUTATI           AUTO           MOTO           SPORT           VIDEO     
NOUTATI

NOUTATI
Proiect de lege: pensionarii ar putea plăti amenzi mai mici decât restul șoferilor

477375l-610x390-b-a6eb455c

Persoanele care au ieșit la pensie ar putea plăti amenzi de aproape două ori mai mici decât restul șoferilor, potrivit unui nou proiect de lege.

Amenzile rutiere sunt bazate pe valoarea de bază a unui punct de amendă, care reprezintă echivalentul a 10% din salariul minim brut, care în prezent a ajuns la 1900 de lei.

Parlamentarii vor analiză însă în perioada următoare un proiect de lege care prevede ca persoanele care au ieșit la pensie să plătească o amendă mai mică decât ceilalți șoferi, întrucât punctul de amenda ar urma să reprezinte 10% din valoarea unui punct de pensie.

În prezent, punctul de pensie de 1000 lei, însă va crește la 1100 de lei începând de la 1 iulie. Prin urmare, după 1 iulie, valoarea punctului de amendă pentru pensionari ar urma să fie de 110 de lei, de aproape două ori mai mică decât în cazul punctul standard de amendă.

Pentru acest an, autoritățile au decis să “înghețe” valoarea unui punct de amendă la 145 de lei de anul trecut, însă de anul următor ar trebui să crească la 190 de lei.

Proiectul este pentru moment în Parlament și are nevoie de votul Senatului și al Camerei Deputaților, de aprobarea președintelui și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Detalii pe automarket.ro

CITESTE SI
Volkswagen se teme pentru profitul său: “Vom avea de suferit dacă mașinile electrice nu vor avea suficientă cerere din partea clienților”
Adaugat in data de - July 3, 2018

Șeful sindicatului VW susține că profitul grupului va avea de suferit dacă nemții nu vor reuși să vândă un milion de mașini electrice până în 2025, conform noilor reguli europene anti-poluare ce…

Tesla a îmbunătățit distanța de frânare a lui Model 3 cu aproape 6 metri
Adaugat in data de - May 31, 2018

Tesla a lansat un update software prin care a îmbunătățit distanța de frânare a lui Model 3 cu aproape 6 metri, astfel că modelul este recomandat acum pentru achiziție și de publicația…

Primele imagini oficiale cu noua generație VW Jetta
Adaugat in data de - April 10, 2018

Noul VW Jetta își dezvăluie liniile moderne în prima schiță oficială publicată de constructorul german în avanpremiera debutului de la Salonul auto de la Detroit. Ajuns la cea de-a șaptea generație, noul…


VIDEO
Mai multe »
2018 Roll Royce Phantom Interior & Drive
Adaugat in data de - July 7, 2018
BMW 8 Series – interior Exterior and Drive
Adaugat in data de - May 25, 2018
2019 Peugeot 508 – interior Exterior and Drive
Adaugat in data de - March 29, 2018


OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME4SPORT      FASHION ADDICT      TRADEAUTO      CASA TA CLUJ
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.
apartamente floresti mobila la comanda cluj